12 Años
De ‘Gran Reserva’ heeft van de gangbare serie de langste rijping genoten en dat proef je. Deze spectaculaire ‘full bodied’ rum heeft een mooie balans en gelaagdheid en is vooral bedoeld om puur van te genieten of om te schitteren in de mooiste cocktails zoals een Rum-Old-Fashioned.


Vatrijping
Reserves (ex-bourbon) van 9 tot 15 jaar oud, gemiddeld 12 jaar.

Aroma
Cacao, gedroogde pruimen, noten en eiken.


Smaak
Full body, stevig en complex, gedroogte vijgen, butterscotch, geroosterde noten. donkere chocola, leer en tabak in de afdronk.

Prijzen
Veelvuldig uitgeroepen tot beste in zijn klasse.
Wat vinden anderen?



Abuelo Treacle
45 ml Abuelo 12
10 ml mescal (Del Maguey Vida)
20 ml perensap (nashi)
10 ml thijm siroop
2 scheutjes lavendel bitters
Stir & strain, over ijsblok in tumbler glas.
Garnering: schijfje gedroogde peer en takje lavendel.
Grandpa to the Stage
40 ml Ron Abuelo 12 años
20 ml witte vermouth
10 ml Palo Cortado sherry
7 ml Bitter del Professore
Stir & strain in rock glas met een groot blok ijs.
Garnering: besproei met kamille essentie uit een parfum flesje.






12 Primavera’s
60 ml Abuelo 12
25 ml Lapsang thee likeur (De Kuiper)
10 ml sinaasappel-kaneel siroop
Stir & strain, crushed ijs in een metalen mok.
Garnering: sinaasappelschil en kaneel.
Rum-vijgenboter
Ingrediënten:
250 gram ongezouten boter
100 gram gedroogde/gewelde vijgen
50 gram walnoten
50 ml Ron Abuelo 12 ãnos
Bereidingswijze:
– Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
– Snij de vijgen in grove stukken.
– Hak de walnoten grof
– Doe alle ingrediënten (behalve de rum) in de keukenmachine en draai deze op een lage stand glad, voeg de rum in gedeeltes toe totdat het geheel een gladde
massa is.
– Haal de boter uit de keukenmachine en verdeel deze op het bakpapier, rol hier vervolgens een pil van en laat dit in de koelkast opstijven.
– Bij voorkeur maak je deze boter een dag van tevoren,
zodat de smaken goed doortrekken.
De boter is, indien koel bewaard en met schoon mes gesneden, minstens drie weken houdbaar.
Rum-vijgenboter is bijzonder smakelijk op rustiek brood, bij (harde) kaas,
gebakken eendenborst of wildgebraad.
Chef: Coen van Dijk (www.sla-gerei.nl)



De rum van Panama
Ron Abuelo is de meest bekroonde rum van Panama. Acht ambachtelijke expressies met ieder een eigen karakter en smaak profiel. Van licht naar complex, van heerlijk in de mix tot ultieme zachte 'sipping' rum.