7 años, Reserva Superior
De ‘Reserva Superior’ heeft een medium body en is zowel fantastisch puur als in de mix. Drink hem puur uit een tulp- of wijnglas of maak er de mooiste cocktails of gerechten mee.


Vatrijping
Reserves (ex-bourbon) van 4 tot 11 jaar oud, gemiddeld 7 jaar.

Aroma
Dadels, rozijnen en vanille.


Smaak
Medium body, toetsen van rozijnen, gedroogd fruit, vanille en kaneel. Appelbloesem, leer en tabak in de afdronk.

Prijzen
2015 Ultimate Spirit Challenge 92/100.
Wat vinden anderen?



Millionaire
45 ml Abuelo 7 años
20 ml Rutte Sloe gin
5 ml papaya siroop
15 ml Quaglia Camomilla (kamille liquer)
25 ml limoensap
Shake & strain in een coupe met een gouden rand.
Garnering: 3 blaadjes verse basillicum, limoen en stukje gedroogde annanas.
Pedas!
45 ml Abuelo 7 años
23 ml abrikozen likeur
15 ml annanas siroop
15 ml limoensap
Aftoppen met passievruchten soda.
Shake & strain, crushed ijs in een Tiki beker.
Garnering: ananas blad, verse abrikoos, passievrucht en een blaadje van een viooltje.






Fresh as a Daisy
45 ml Abuelo 7 años
10 ml Cocchi di Torino
10 ml DK Sour Rhubarb
10 ml Octomore/Cammomile syrup
1 dash Angostura
1 dash Peychauds
IJsblokjes
Stir & strain in een champagne flute.
Garnering: madeliefje(s) of een andere bloem.
Ticket To The Sun
45 ml Ron Abuelo 7 Años
15 ml Pimento Dram liqueur
45 ml Ananassap
15 ml vers limoensap
20 ml amandel/orgeat siroop
1 scheutje chocolade bitters
Shake & strain, schenk in een tumbler glas over crushed ijs.
Garnering: Munt en geraspte nootmuskaat.




Purple Rain
45 ml Ron Abuelo 7 Años
45 ml Cranberry sap
20 ml Bosbessensap
15 ml vers grapefruit sap
1 Dash Angostura bitters
Aftoppen met bubbels
(cava, prosecco of champagne, circa 60ml)
Shake & strain in een highball glas.
Na het aftoppen rustig even roeren
Garnering : Munt en blauwe bes
Mini appeltaartjes
Ingrediënten:
2 goudreinetten
4 plakken bladerdeeg
(roomboter)
100 gram kristalsuiker
snufje kaneel
50 gram rozijnen
Ron Abuelo 7 ãnos
Benodigdheden:
Oven
Steelpannetje
Bakpapier
Appelboor
Bereidingswijze:
– Leg de plakken bladerdeeg op een bakpapier om te ontdooien
(minimaal twee uur van te voren).
– Schil de appels, snij de kop en kont er af en halveer de appels,
verwijder het klokhuis met een appeboor.
– Meng de kaneel met de suiker en haal hier de plakken appel doorheen, leg deze midden op de plak bladerdeeg.
– Plaats de plakken bladerdeeg met de appel in een voorverwarmde oven
van 180°C voor circa 25 minuten, tot het deeg gaar en de appel zacht is.
– Wel de rozijnen in circa 100 ml rum en voeg daar ook de overgebleven suiker aan toe.
– Verwarm het rozijnen-rum mengsel (zonder te laten koken) en flambeer
dit en giet de brandende massa in de nog warme appeltaartjes.



De rum van Panama
Ron Abuelo is de meest bekroonde rum van Panama. Acht ambachtelijke expressies met ieder een eigen karakter en smaak profiel. Van licht naar complex, van heerlijk in de mix tot ultieme zachte 'sipping' rum.