Wat vinden anderen?
45 ml Abuelo 7 años
20 ml Rutte Sloe gin
5 ml papaya siroop
15 ml Quaglia Camomilla (kamille liquer)
25 ml limoensap
Shake & strain in een coupe met een gouden rand.
Garnering: 3 blaadjes verse basillicum, limoen en stukje gedroogde annanas.
45 ml Abuelo 7 años
23 ml abrikozen likeur
15 ml annanas siroop
15 ml limoensap
Aftoppen met passievruchten soda.
Shake & strain, crushed ijs in een Tiki beker.
Garnering: ananas blad, verse abrikoos, passievrucht en een blaadje van een viooltje.
45 ml Abuelo 7 años
10 ml Cocchi di Torino
10 ml DK Sour Rhubarb
10 ml Octomore/Cammomile syrup
1 dash Angostura
1 dash Peychauds
IJsblokjes
Stir & strain in een champagne flute.
Garnering: madeliefje(s) of een andere bloem.
45 ml Ron Abuelo 7 Años
15 ml Pimento Dram liqueur
45 ml Ananassap
15 ml vers limoensap
20 ml amandel/orgeat siroop
1 scheutje chocolade bitters
Shake & strain, schenk in een tumbler glas over crushed ijs.
Garnering: Munt en geraspte nootmuskaat.
45 ml Ron Abuelo 7 Años
45 ml Cranberry sap
20 ml Bosbessensap
15 ml vers grapefruit sap
1 Dash Angostura bitters
Aftoppen met bubbels
(cava, prosecco of champagne, circa 60ml)
Shake & strain in een highball glas.
Na het aftoppen rustig even roeren
Garnering : Munt en blauwe bes
Ingrediënten:
2 goudreinetten
4 plakken bladerdeeg
(roomboter)
100 gram kristalsuiker
snufje kaneel
50 gram rozijnen
Ron Abuelo 7 ãnos
Benodigdheden:
Oven
Steelpannetje
Bakpapier
Appelboor
Bereidingswijze:
– Leg de plakken bladerdeeg op een bakpapier om te ontdooien
(minimaal twee uur van te voren).
– Schil de appels, snij de kop en kont er af en halveer de appels,
verwijder het klokhuis met een appeboor.
– Meng de kaneel met de suiker en haal hier de plakken appel doorheen, leg deze midden op de plak bladerdeeg.
– Plaats de plakken bladerdeeg met de appel in een voorverwarmde oven
van 180°C voor circa 25 minuten, tot het deeg gaar en de appel zacht is.
– Wel de rozijnen in circa 100 ml rum en voeg daar ook de overgebleven suiker aan toe.
– Verwarm het rozijnen-rum mengsel (zonder te laten koken) en flambeer
dit en giet de brandende massa in de nog warme appeltaartjes.