Leeftijdscontrole

Ben je 18 jaar of ouder?

 

Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

Añejo

Classic Range

Añejo Reserva Especia

De ‘Reserva Especial’ is prima puur, maar een absolute topper om mee te mixen. Deze rum heeft een lichte body zonder veel complexiteit, maar is een stuk zachter en smaakvoller dan vergelijkbare jonge rum. Prima om puur te drinken, maar vooral fantastisch om te mixen of te koken. Kortom, een uitstekende rum in zijn prijsklasse.

Vatrijping

Reserves (ex-bourbon) van 3 tot 7 jaar oud, gemiddeld 5 jaar.

Aroma

Toast, verse specerijen, banaan, abrikoos en eiken.

Smaak

Lichte body, bruine suiker, vanille, toetsen van kaneel en nootmuskaat. Leer en tabak in de afdronk.

Prijzen

GOUD San Fransisco World Spirit Competition

Wat vinden anderen?

Añejo cocktail

Panama Old Fashioned

60 ml Abuelo Añejo
5 ml creme de banana likeur
2 scheutjes chocolate bitters
1 scheutje oplossing gerookt zout
Stir & strain in een tumbler met een groot stuk ijs.
Garenering: 2 schijfjes zoute, gedroogde banaan.

Flying Dutchmen Cocktails, Tess Posthumus
Añejo cocktail

Golden Oldy Daiquiry

50 ml Abuelo Añejo
15 ml vers limoen sap
10 ml mate ginseng (of suikersiroop)
2 scheutjes (sexy) bitters

Shake & strain met ijs in een martini glas.
Garnering: limoen en sexy mondsnoepje.

74 Amsterdam, Timo Janse

Añejo cocktail

GP Swizzle

50 ml Abuelo Añejo 15 ml limoen sap 10 ml suikersiroop 5 ml Campari 1 passievrucht Vul een coupe glas voor 2/3 met crushed ijs en voeg vervolgens de ingrediënten toe. Roer met een barlepel of swizzle-stick.

Dr Rotterdam, Alberto Matelana

Añejo recept

Pulled pork

Ingrediënten:

1000 gram varkensnek
100 gram bruine basterd suiker
20 gram grof zeezout
5 gram komijnzaad
5 gram korianderpoeder
5 gemalen kruidnagels
5 gram foelie
10 gram zwarte peper (gekneusd)
200 ml ketchup
100 ml Ron Abuelo Añejo

Benodigdheden:
Gietijzeren pan
Garde
Vijzel
Oven

Bereidingswijze:
– Meng alle specerijen in de vijzel en maal ze grof, meng deze vervolgens met de suiker, het zout en wrijf het vlees hiermee in.
– Plaats het vlees in de gietijzeren pan en zet deze in een voorverwarmde oven van 120°C voor circa 6 uur (het is belangrijk dat de deksel de pan goed afsluit).
– Controleer na 6 uur of het vlees zacht is (door het uit elkaar te trekken).
– Doe al het vrijgekomen sap samen met de ketchup en de rum in een steelpan en kook het in tot een stroperige massa.
– Laat het vlees iets afkoelen en trek het vervolgens in dunne slierten uit elkaar, maak dit aan met een deel van de saus.
– Serveer de Pulled pork op een getoast brioche broodje met wat sla (of coleslaw) en schep daar nog wat van de saus op.

Chef: Coen van Dijk (sla-gerei.nl)

Contactgegevens

Meer weten?

Tel: +31 (0)10 42 79 700
Mail: royalinfo@dekuyper.nl
Ron Abuelo

De rum van Panama

Ron Abuelo is de meest be­kroon­de rum van Panama. Acht ambachte­lijke expressies met ieder een eigen karakter en smaak profiel. Van licht naar complex, van heerlijk in de mix tot ultieme zachte 'sipping' rum.