Leeftijdscontrole

Ben je 18 jaar of ouder?

 

Om deze site te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

De ultieme Rum voor Valentijn

Luis Varela jr. huidige bedrijfsleider en kleinzoon van Don José, droomde van een rum, die nóg complexer en tegelijk nóg zachter is dan het huidige collectie van Ron Abuelo.
Hiervoor moesten grenzen worden verlegd en nieuwe technieken worden ontwikkeld. Het geheim van de XII Two Oaks is dat zij wordt samengesteld uit single estate ex-bourbon reserves tussen de 8 en maar liefst 40+ jaar oud! Dat zorgt voor een onvergelijkbare gelaagdheid en smaakcomplexiteit. Gemiddeld is de vatrijping op ex bourbon 11 jaar en 3 maanden. Dan mag zij nog eens 9 maanden rusten op extra verkoold maagdelijk Amerikaans eiken.
Dit tweede vat wordt speciaal geprepareerd door een cooperage uit Napa Valley, nabij San Fransico. Het bedrijf ontwikkelde een speciale snijtechniek om het contact met het hout te vergroten. Na het snijden wordt het vat een uur lang getoast op 180 °C graden om de houtstructuur verder te openen. Tenslotte zorgt een vlam van circa 250 °C gedurende 20-25 seconde voor een koolstof laag tot 8 milimeter, zonder dat deze uit elkaar valt.
Deze behandeling versterkt de lignine in het hout, dat smaak afgeeft van vanille en specerijen. Tenslotte zorgt de koolstof voor een zijdezacht mondgevoel en een licht rokertje in een lange aangename finish.